Ollut kyllä hirmu jouluinen ja rauhoittava päivä kaikesta joulutohinasta huolimatta. Ehdin jopa keskustan uuteen, ihanaan kahvilaan tapaamaan kaveria appelsiinikaakaon ja puolitetun raakakakkupalan äärelle. Parhautta tällainen. Ulkona oli ky-ylmä.
Tryffeleiden tekeminen on helppoa ja ainesosia sekoitellessa saa käyttää luovuutta. Tällaisia tein tällä kertaa:
Mausteiset mantelitryffelit
Marcona-manteleita
viikunoita
Dr Goerg:n kookosöljyä
piparkakkumaustetta
(raakakaakaojauhetta)
päälle raakasuklaata (kookosöljyä, raakakaakaojauhetta, hunajaa)
Luumu-vaniljatryffelit
luumuja
rusinoita
cashewpähkinöitä
vaniljajauhetta
päälle raakasuklaata
Liota pähkinöitä ja kuivahedelmiä erillisissä kupeissa yön yli. Kaada seuraavana päivänä pähkinöiden liotusvesi pois. Murusta pähkinät ja soseuta kuivahedelmät. Sekoita ainesosat yhteen ja pyörittele massasta haluamasi kokoisia palleroita. Jähmetä pakkasessa ja nauti rauhassa! Ainesosissa tykkään suosia luomua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti