tiistai 12. maaliskuuta 2013

Piristystä iltapäivään

Joskus iltapäivisin väsyttää, väsyttää ihan kamalan paljon. Luennoilta kotiuduttuani odotan, että saan ladata uusimman Iholla-jakson näkyviin :) ja hengittää syvään. Tauko onkin paikallaan. Liian usein käy kuitenkin niin, että taukohetki pitkittyy ja mahdollisten rästihommien tekeminen jää yömyöhään. Kierre on valmis.

Viime aikoina olen alkanut kiinnittää huomiota välipaloihini. Ravitsemusihmisenä tiedän, että niillä voin vaikuttaa olooni varmasti. Energiaa ja mahan täytettä on saatava, muttei liian raskaassa muodossa. Jokin aika sitten kokeilin iltapäiväkahvia, mutta myöhään nautittuna se valvotti. Tänään sen keksin - iltapäiväkaakao!

Iltapäiväkaakao, mikä täydellisyys. Tein tänään kaakaoni kauramaitoon, mutta sovellusmahdollisuudet ovat rajattomat.

Iltapäiväkaakao

2,5 dl kauramaitoa
1 rkl raakakaakaojauhetta
aitoa vaniljajauhetta
ripaus kardemummaa

pinnalle
1 dl vaahdotettua kauramaitoa
kookoslastuja

Lämmitä kauramaitoa kattilassa. Ota kattila liedeltä, kaada juoma mukiin ja sekoita loput ainesosat joukkoon. Vaahdota kauramaitoa lasissa maidonvaahdottimella (Ikeasta saa alle eurolla). Kaada vaahto varovasti juoman pinnalle. Koristele juoma esim. kookoslastuilla ja vaniljalla.


Nautin kaakaoni omenan ja mulperimarjojen kera. Tällainen sopi alkuillan pikkunälkään. Smoothiet toimivat välipalana (ja iltapalana ja aamupalana) myös loistavasti <3

Uusia kaakojuomia odotellen!

1 kommentti: