tiistai 27. maaliskuuta 2012

Minttuinen suklaa ja tunnustuksia

Pahoittelen hiljaiseloani. Täällä on eletty tentistä tenttiin ja projektista toiseen. Pysähdyttykin on, onneksi.

Tänään tehtiin ystävän kanssa raakasuklaata! Oli ystävän ensimmäinen kerta :) Tykkään raakasuklaasta ja sen tekemisestä hurjan paljon, joten jotain ohjetta pitää jo jakaa tännekin. Teen suklaani usein tuntumalla heitellen kookosöljyyn sitä, mikä hyvältä tuntuu. Usein sinne menee kaakaojauheen ja hunajan lisäksi muun muassa tyrnijauhetta ja nokkosta ;)) Tällä kertaa halusin tuekseni valmiin ohjeen. Mukailimme luomuksessamme Jutta Ruonansuun Lempeä Elämä -blogin minttuista suklaaohjetta <3 Päädyimme soveltamaan melko paljon, mutta siitä lähdettiin.

Minttuinen, rusinainen raakasuklaa

0,5 dl kookosöljyä
0,5 dl kaakaovoita (raastettuna)
2-3 rkl raakakaakojauhetta
1 tl hunajaa
1-2 rkl riisinlesejauhetta
1 rkl lucumaa
4 tippaa piparminttua
1-2 tl aitoa vaniljajauhetta
2 rkl Puhdistamon Rakkauspakkausta
ripaus ruususuolaa
rusinoita

Raasta kaakaovoi ja sulata se vesihauteessa. Sulata vesihauteessa myös kookosöljy. Kun rasvat ovat nestemäisiä, lisää ne samaan kuppiin ja lisää joukkoon hunaja. Lisää kuiva-ainekset. Maistele! Ohjetta voi tuunata vaikka kuinka :) Laita muotin pohjalle rusinoita ja lusikoi suklaaseos muottiin. Suklaat jähmettyvät pakkasessa muutamassa minuutissa.


Oli kyllä hyvää <3<3 Suosittelen.


Muutama viikko sitten sain Helmiltä kivan blogitunnustuksen. KIITOS! :) Haluan vastata siihen tässä samalla.Tunnustuksen saajan on kerrottava seitsemän satunnaista asiaa itsestään. Tämän jälkeen bloggaajan on muistettava viittä muuta alle 200 lukijan bloggaajaa tunnustuksella :) Satunnaiset faktat tulevat tässä:

1) Kaapistani löytyy valehtelematta kahtakymmentä erilaista teelaatua... Tee ON VAAN HYVÄÄ!
2) Harrastin pienempänä 8 vuotta teatteri-ilmaisua. Suurin näyttämöroolini oli Aune-mummon rooli näytelmässä Kanakeittoa Aunen kanssa :))
3) Osaan olla epäjärjestelmällinen, tahattomasti ja ihan tarkoituksella. Hallittu kaaos luo mielestäni kotoisuutta <3 Tätä on vaikea joskus selittää.
4) Kirjoitan olennaiselta tuntuvia ajatuksia lapuille muistiin ja säilön niitä ympäri kämppää.
5) Jään usein haaveilemaan, kun pitäisi toimia.
6) Käytän suuren osan rahoistani ruokaan. Olen priorisoinut näin :) Haaveilen toimivasta keittiöstä yrttilajitelmineen, huippublendereineen ja mehustimineen, ja ruokapöydästä, johon kaikki tärkeät ihmiset mahtuvat istumaan :)
7) Lempivuodenaikojani ovat jo jonkin aikaa olleet kevät ja syksy.

Muistan tunnuksella kahta inspiroivaa blogia, vaikka huomionarvoisia olisi toki useita. Oh Dear! ja Visuaalisia intuitioita, olkaa hyvät! :)

3 kommenttia:

 1. Oi Aune! :) Jännää nähdä, miten eri ihmiset täyttävät nämä faktat eri tavoin - aloin tuossa katsella, miten minulla ne ovat jotenkin tursuneet aivan yli. :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos tunnustuksesta! Kaipasin just äsken iltateeni kummpaniksi palaa raakasuklaata :P

  VastaaPoista
 3. :) Ei mun mielestä!

  Hahha, tehdään taas joskus uudestaan. Ole hyvä! :)

  VastaaPoista