perjantai 24. helmikuuta 2012

Tuoksuu BASILIKALLE

Olin taas ihan fiiliksissä, kun kannoin basilikan kaupasta kotiinviemiseksi. Se tuoksui koko matkan ja visioin jo valmiiksi, mihin kaikkeen sitä voisin käyttää: quacamoleen ja aamusmoothieen ja salaatteihin ja... Kyllä voi ihminen olla kummallisista asioista onnellinen :) Ainakin tuntuu, että olen oikealla alalla. Kaupassa oli muuten maisteltavana tummaa suklaata!

Päivän tentissä kysyttiin, miten kananmunan voi korvata ruuanlaitossa ja miten kalakeitto valmistetaan ;) Olin lukenut tenttiin enemmän kuin vaadittiin, mutta opittu tieto tuntuu onneksi oleelliselta. Helpottavaa, kun saa tenttejä tehtyä ja opintopisteitä rekisteriin. Olen taas ihan vähän lähempänä sitä, että saan kehitellä itselleni ammatin... Hmm ;)


Perjantai-iltapäivän ruuaksi tein quacamolea, johon dippasin palsternakkaa ja porkkanaa. Myös paprika ja kurkku sopivat dipattaviksi hyvin.

Perjantai-quacamole

1 kypsä avokado
reilu kourallinen basilikaa
vajaa puoli sitruunaa mehuna
pala punasipulia
ripaus (tai enemmän) ruususuolaa
vähän vettä

kurpitsansiemeniä
porkkanaa
palsternakkaa

Blendaa kaikki ainekset sekaisin. Maistele ja lisää aineksia tuntuman mukaan! Tyhjennä quacamole blenderistä pieneen kulhoon ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä. Leikkaa porkkana ja palsternakka ohuiksi lohkoiksi. Dippaa!


Kuvaan ehti herkusta vaan vajaa puolet, kun oli vähän... nälkä :") Älkää säikähtäkö tuota kuvaa. Kokeilkaa itte!

Huomenna menen Suomen luonnonsuojeliiton luonto-ohjaajakoulutukseen. Musta tulee luonto-ohjaaja! JEE! :)))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti