sunnuntai 28. elokuuta 2011

Carob :)))

MakroBioksen tilaus tuli vihdoinkin perille, JEE. Sen mukana sain kotiini ensimmäinen purkillisen carobjauhetta. Carob eli johanneksenleipäpuu on kotoisin Välimereltä. Jauhetta jauhetaan puun palkomaisista hedelmistä, joita puu tuottaa runsaasti läpi vuoden. Carobissa on paljon tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja sekä runsaasti kuituja!

Smoothieissa tykkään carobin mausta melkeimpä enemmän kuin kaakaosta. Carobia käytetäänkin raakaruokailussa usein kaakaon korvikkeena. Kaakaoon verrattuna carobissa on vähemmän rasvaa ja enemmän kalsiumia, kofeiinia ja teobromiinia siinä ei ole lainkaan. Smoothieiden ohella carob sopii mielestäni hyvin suklaaseen ja välipalapatukoihin.


Tänään yhdistin blenderissäni seuraavia:

-hampunsiemeniä
-vettä
-pakastettua banaania
-carobjauhetta

Kuori banaani. Jätä pakastumaan muutamaksi tunniksi. Lisää ainekset blenderiin ja sekoita.

Tuli NIIN hyvää! En tykkää laittaa smoothie-/ jälkkäriohjeisiini määriä, sillä teen niitä itse niin tuntumapohjalta. Parhaimman koostumuksen löytää kukin kokeilemalla. Veden määrää säätelemällä jälkkäristä voi tehdä joko smoothiemaisempaa tai jäätelömäisempää.

1 kommentti:

  1. Kirjoitin tekstin jo jokin aika sitten. Jätin sen odottamaan valokuvia ja sitten en ehtinytkään blogin puolelle muutamaan päivään. Tässä se nyt on :) Banaani-hamppu-carobmössöä on tullut tehtyä jo useamman kerran.

    VastaaPoista