perjantai 13. huhtikuuta 2012

Tuunattu hernari

Tein hämmentävää keittoa tänään. Ennakkoluulottomuus kannatti: oikein hyvää tuli! Herneiden ympärillehän voi kehitellä vaikka mitä... Koetan jatkossa muistaa hyödyntää niitä enemmän! Varmasti tuoreherneet toimisivat ohjeessa myös. Kohta niitäkin saa :)

Herne-maa-artisokkakeitto

1 iso maa-artisokka
1 pss herneitä
vajaa puoli prk kaurakermaa
pala purjoa
tuppo tuoretta persiljaa
1 rkl luomurypsiöljyä
1 tl ruususuolaa

Kuori ja pilko maa-artisokka. Keitä palat kypsiksi mahdollisimman vähässä vedessä. Lisää kattilaan herneet, purjo ja kaurakerma, ja kiehauta. Ota kattila levyltä ja lisää keittoon persilja, rypsiöljy ja suola. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Blenderiin keittoa ei kannata laittaa liian kuumana! Voit halutessasi jättää keiton myös soseuttamatta, hyvää se on niinkin!


Lisäsin valmiin sosekeiton joukkoon vielä vähän ylimääräistä kaurakermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti