perjantai 25. marraskuuta 2011

Thanksgiving

Oli huippu Thanksgiving. Se sattui ihan vahingossa meidän kasviskokkausiltamien kanssa samalle päivälle :) Teemana oli Meksiko ja tykkäsin ruokalajeista kovasti. Täytyy tunnustaa, että suhtauduin teemaan aluksi hieman epäillen. Kotikeittiössä maustan ruokani lähinnä valtavalla määrällä yrttejä, chilit olen jättänyt tähän mennessä muille. Quacamolea ja papupataa tulen varmasti tekemään toistekin. Reseptit löytyvät alta. Haluaisin oppia sisällyttämään ruokavaliooni papuja enemmänkin.

Paikalla illassa oli paljon hyviä tyyppejä. Oli lämmin tunnelma ja taustalla soi teemaan sopiva musiikki. Olin järjestämässä tapahtumaa, joten en varsinaisesti vastannut mistään ruokalajista itse. Hämmentävän hienosti ihmiset näyttivät suoriutuvan. Lainailin toisten järjestelmäkameroita. Oli niin paljon valokuvattavaa. Oli hetkiä, tiedättehän...

Papupata

3 rkl öljyä
4 sipulia silputtuna
4-5 valkosipulinkynttä
1 dl tomaattipyreetä
2 tomaattia pilkottuna
500 g tomaattimurskaa
3 dl vettä
(suolaa)
pakastemaissia
1 tl timjamia
2 tl korianteria
2 tl paprikajauhetta
taateleita

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti öljyssä. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Kypsennä hetki. Lisää loput ainekset suolaa lukuunottamatta ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku. Mausta tarvittaessa!


Quacamole

8 kypsää avokadoa
2 punasipulia
3-4 limetin mehut
2 tomaattia
ripaus suolaa
pippuria
vähän chiliä
tuoreita yrttejä

Pilko ja murskaa kaikki ainekset. Mausta tuoreilla yrteillä.


Kokonaisuudessaan menuun kuului seuraavaa:

bataattikeitto ja paahdetut kurpitsansiemenet, tortillat, chili con soya, papupata, tomaattisalsa, quacamole, kaali-sipulihöystö, tuoreet kasvikset, maissilastut, pellavansiemenkeksit, chili-suklaakakku ja tuoreet hedelmät, omenaembadat ja vihreä tee.



Kuvat Lotan ja Hillan ottamia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti